المپیادهای علمی دانش آموزی در شاخههای مختلف و در ۳ مرحله برگزار میشوند.اما شرایط ثبت نام در رشتههای مختلف تقریبا مشابه است که در این مطلب راجع به آن صحبت کردهایم.همچنین برای اینکه بتوانید برنامهریزی مطالعاتی دقیقتری داشته باشید، جدول زمانبندی ثبت نام و اعلام نتایج المپیدهای دانش آموزی را برایتان آوردهایم.گر نمیدانید از چه سایتی و با چه روشی باید در المپیاد ثبت نام کنید و به چه مدارکی نیاز دارید، تا انتهاب همراه ما باشید.
نحوه ثبت نام آزمون المپیادهای علمی دانش آموزی 1401 – 1402
- دانش آموزانی که داوطلب شرکت در آزمون المپیادهای دانش آموزی ۱۴۰۱ – ۱۴۰۲ هستند می بایست از تاریخ 16 آذر ماه 1401 لغایت 25 آذر ماه با ورود به سامانه ثبت نامی المپیاد اقدام به ثبت نام در رشته مورد نظر نموده و در آخر هزینه شرکت در آزمون را پرداخت نمایند.
- ثبت نام آزمون المپیادهای علمی دانش آموزی به صورت اینترنتی بوده و به شیوه غیر حضوری توسط داوطلبان صورت می گیرد. در سال های قبل ثبت نام دانش آموزان از طریق سایت المپیاد های دانش آموزی به آدرس oly.medu.ir انجام می شد اما در سال جاری با توجه به بخش نامه ثبت نامی، دانش آموزان می بایست از طریق سایت my.medu.ir و با وارد کردن کدملی و سریال شناسنامه، فرآیند ثبت نام خود را تکمیل نمایند.
- در این قسمت به بررسی مراحل ثبت نام آزمون المپیاد دانش آموزی 1401 – 1402 بصورت خلاصه و به ترتیب پرداخته شده است.توصیه می شود داوطلبان فرآیند نام نویسی خود را در روزهای اول شروع ثبت نام المپیاد تکمیل نموده و آن را به روزهای پایانی ثبت نام واگذار ننمایند.
مرحله اول آزمون المپیاد علمی دانش آموزی
در ادامه دفترچه به “برنامه برگزاری آزمون های مرحله اول” برخورد خواهید کرد که در آن ستون هایی با عنوان: نام المپیاد، دوره، روز، تاریخ و ساعت شروع آزمون قابل مشاهده است.آزمون های موجود در این قسمت در حوزه های داخل و خارج از کشور به صورت همزمان برای دانش آموزان پایه دهم و یازدهم برگزار می شود.
مرحله دوم آزمون المپیاد علمی دانش آموزی
اسامی افراد پذیرفته شده در مرحله اول به صورت مکتوب به اداره آموزش و پرورش ارسال شده و لازمه راه یابی به این مرحله قبولی در مرحله نخست است که خود شامل دو بخش کتبی و عملی می شود.
مرحله کتبی این آزمون به صورت تشریحی، چند گزینه ای و یا ترکیبی است که تنها ویژه المپیاد کامپیوتر و المپیاد فیزیک بوده و پذیرفته شدگان آزمون مرحله دوم به صورت چند برابر ظرفیت ملزم به شرکت در آزمون های تعیین شده جهت ورود به دوره آموزشی تابستان می باشند.
نکته: مطالعه منابع آزمون المپیاد فیزیک و همچنین بررسی و خواندن دروس مرتبط با منابع آزمون المپیاد کامپیوتر به داوطلبان برای رسیدن به مراحل بعدی کمک شایانی می نماید.
مرحله سوم آزمون (دوره آموزشی تابستانه)
داوطلبانی که مرحله اول و دوم را با موفقیت پشت سر گذاشته باشند به مرحله سوم یعنی دوره آموزشی تابستانه راه می یابند.لازمه کسب مدال در این دوره، شرکت در کلاس و کسب حداقل نمره تعیین شده می باشد که هر دانش آموز حداکثر می تواند تنها در یک المپیاد وارد دوره تابستان شود.
در این قسمت از دفترچه “ظرفیت و تعداد مدال های دوره آموزشی تابستان 1402” به چشم می خورد که خود شامل دو جدول با عنواین زیر می باشند:
- المپیاد هایی که سهمیه آزمون سراسری دانشگاه دارند.
- المپیاد هایی که سهمیه آزمون سراسری دانشگاه ندارند.
مرحله چهارم آزمون (دوره آموزشی طلای کشوری)
شرکت کنندگان دوره آموزشی طلای کشوری افرادی هستند که دارای طلای المپیاد کشوری می باشند که این مرحله شامل المپیاد دانش آموزی ریاضی، زیست شناسی، شیمی، فیزیک، کامپیوتر، جغرافیا، علوم زمین، نجوم و اختر فیزیک هستند.