نکاتی برای بهتر درس خواندن

موفقیت در تمامی امور از جمله تحصیل، به مهارت افراد در مدیریت زمان خود بستگی دارد و داشتن یک برنامه منظم و منسجم اصلی ترین عامل در این زمینه به شمار می رود. کافی است اصول برنامه ریزی صحیح را فرا بگیرید تا مسیر هموار تری را در جهت دستیابی به اهداف خود بپیمایید. برای داشتن یک برنامه درسی در قدم اول باید لیستی از ساعاتی که مشغول به کاری هستید، مثل ساعات کلاسی، انجام تکالیف، وقت ناهار و شام، زمان خواب و… را تهیه نمایید؛ سپس برای زمان هایی که خالی می ماند، برنامه بچینید. دقت کنید که برنامه ریزی باید با توجه به روحیات، شرایط و توانایی های شما صورت گیرد تا قابلیت اجرا کردن را داشته باشد.

چگونه برنامه ریزی درسی کنیم؟

برنامه ریزی درسی همان چیزی است که مثل یک معجزه شما را از شر حواس‌پرتی و فراموش‌کردن تکالیف‌تان خلاص می‌کند. اما برای برنامه چیدن هم باید اصول خاصی رعایت شود تا به بهترین نتیجه برسد. این نتیجه بسته به هدف شما از برنامه‌ریزی می‌تواند متفاوت باشد؛ مثلاً بالا رفتن معدل یا افزایش ساعت مطالعه روزانه می‌تواند از اهدافی باشد که یک دانش‌آموز برای برنامه‌ریزی تحصیلی به آن توجه می‌کند.

اصول برنامه ریزی درسی

هر فردی باید با توجه به توانایی شخصی و فرصتی که برای مطالعه دارد، برنامه ریزی مختص به خود را انجام دهد، چرا که برنامه مناسب بایستی منطبق بر روحیات، عادات و ویژگی های شخصیتی آن فرد باشد. قبل از شروع برنامه ریزی بهتر است اصول آن را فرا بگیرید که در این مقاله، به ارائه چند راهکار در این خصوص پرداخته ایم

اهمیت برنامه ریزی درسی چیست؟

ممکن است بسیاری از دانش‌آموزان بپرسند چه اشکالی دارد که بدون برنامه درس بخوانیم؟ یا شاید هم با خودتان فکر کنید برنامه ریزی درسی تاثیر خاصی در موفقیت ندارد! اما برای قبولی در رشته مورد علاقه‌تون باید برنامه ریزی درسی داشته باشید.

بنابراین بهتر است قبل از اینکه درباره‌ی چگونگی برنامه‌ریزی بگوییم کمی درباره‌ی ضرورت برنامه ریزی درسی صحبت کنیم.

  •  برنامه‌ریزی ذهنتان را سامان‌دهی و فکرهایتان را مرتب می‌کند. به‌علاوه تمرکزتان را بالا می‌برد و باعث می‌شود از حواشی و مسائل غیرمهم دوری کنید.
  •    برنامه ریزی درسی به شما کمک می‌کند به بهترین شکل ممکن از وقت و انرژی‌تان استفاده کنید.
  • با کمک برنامه‌ریزی می‌توانید موانع و اشتباهات را پیش‌بینی کنید و قبل از وقوع برطرفشان کنید.
  •      به‌مرور با نقاط ضعف و قوتتان آشنا می‌شوید، به این ترتیب می‌توانید ضعف‌هایتان را برطرف و نقاط قوتتان را بیش از پیش تقویت کنید.
  •    از دیگر فواید برنامه ریزی درسی این است که مسیر مشخصی را پیش رویتان قرار می‌دهد و باعث می‌شود از سردرگمی نجات پیدا کنید.
  •  با مشخص شدن اهداف و مسیرتان، از فشارهای روانی و اضطرابتان کم می‌شود.
  •    با کمک برنامه ریزی درسی صبور بودن را یاد می‌گیرید، اراده‌تان قوی می‌شود و قدرت تصمیم‌گیری‌تان بالا می‌رود.
  •  برنامه‌ریزی، شما را به انسان منظم‌تری تبدیل می‌کند و باعث می‌شود مدیریت زمان را به‌دست بگیرید.
  •   با برنامه‌ریزی، اهداف بلندمدت و کوتاه‌مدت به‌روشنی جلوی چشممتان قرار می‌گیرید و می‌توانید در بازه‌های زمانی مختلف میزان پیشرفتتان را بسنجید.

دو نکته مهم پیش از برنامه ریزی برای درس خواندن

پیدا کردن بهترین سبک مطالعه

باید با آزمون‌وخطا کردن بین روش‌های مختلف مطالعه، بهترین و مناسب‌ترین روش برای خودتان را پیدا کنید. این کار ممکن است کمی زمان‌بر باشد اما با یک‌بار نتیجه گرفتن، روش مناسب‌تان راحتی برای مطالعه در دوره کنکور و دانشگاه هم پیدا کرده‌اید. پس اگر می‌خواهید کیفیت مطالعه خود را افزایش دهید، از این نکته بسیار مهم غافل نشوید.

مشخص کردن یک موقعیت مکانی مشخص برای درس خواندن

موقع درس خواندن کوچک‌ترین بهانه‌ها هم می‌توانند حواس ما را پرت کنند. برای این که تمرکزتان را به طور کامل معطوف مطالعه و تکالیف‌تان کنید، بهتر است که یک موقعیت مکانی ثابت را برای خود تعیین کنید. دقت کنید تختخواب یا روبه‌روی تلویزیون نمی‌تواند موقعیت خوبی برای این کار باشد! محلی مطالعه باید مناسب و استاندارد باشد. پس انتخاب یک موقعیت مکانی برای درس خواندن به انتخاب خودتان بوده، اما باید شرایط و ویژگی های بالا را داشته باشد

آخرین مطالب