رشته طراحی صنعتی

طراحی صنعتی

طراحی صنعتی ترکیبی از هنر طراحی و آشنایی با صنعت است و نوآوری در صنعت بخاطر بروز نیازهای جدید و حس نیاز انسان به تنوع مورد توجه است.پس لازم است کسانی باشند که با تسلط به طراحی با توجه به جنبه های هنری آن، و همچنین آگاهی کافی نسبت به سایر علوم با طرح ها و ایده های جدیدی که ارائه می دهند، پاسخ این نیازها را از تصور به واقعیت تبدیل کنند.طراحی بدون توجه به عوامل تأثیرگذار بر آن غیر ممکن است.برای همین هم هست که رشته طراحی صنعتی در نگاه اول یک رشته بسیار گسترده به نظر می رسد و هر کدام از فارغ التحصیلان آن در یک زمینه خاص توانایی هایی دارند که سایر همکلاسی ها و هم رشته های آنان، ممکن است در زمینه دیگری مهارت داشته باشند.

معرفی رشته طراحی صنعتی

طراحی صنعتی ترکیبی است از هنر و صنعت.به عبارتی طراحان صنعتی ویژگی های کمی و کیفی یک کالا را به منظور تولید صنعتی آن تعیین کرده و راهی است برای رسیدن به کالایی مطلوب از نظر کارکرد، ظاهر، هزینه، مد رایج جامعه و متناسب با سلیقه و تنوع طلبی مشتری.بطور کلی به عرضه و ارائه ی کالا و یا خدمات اصطلاحا صنعت می گویند و در نهایت صنعت است که تامین کننده ی نیاز بازار می باشد.

برای موفقیت در این رشته، علاقه‌مندی به کدام یک از دروس دبیرستان لازم است؟

آشنایی حدودی با مباحث کاربردی دروس فیزیک، شیمی، هندسه و زیست شناسی می‌تواند برای موفقیت دانشجویان در رشته طراحی صنعتی موثر باشد.

 واحدهای درسی این رشته در دانشگاه چیست؟

آشنایی‌ با هنر در تاریخ‌ ، مواد و روش‌های‌ ساخت‌، کارگاه‌ طراحی‌ پایه‌، مبانی‌ هنرهای‌ تجسمی‌، عکاسی‌ پایه‌، ریاضی‌ کاربردی‌، نقشه‌کشی‌ صنعتی‌، هندسه‌، فیزیک‌، شیمی‌ کاربردی‌، تاریخ‌ طراحی‌ صنعتی‌، مهندسی‌ عوامل‌ انسانی‌، حجم‌سازی‌ ، کارگاه‌، فرم‌ و فضا، مدل‌سازی‌، هنر و تمدن‌ اسلامی‌، طراحی‌ فنی‌، طراحی‌ به‌ کمک‌ کامپیوتر، ارزیابی‌ تولیدات‌ صنعتی‌، اقتصاد و مدیریت‌ تولیدات‌ صنعتی‌، جامعه‌شناسی‌ صنعتی‌ و پروژه‌های نه گانه طراحی صنعتی (مبانی، ارگونومی، بسته بندی، مبلمان، خلاقیت و …)از جمله دروس اصلی این رشته هستند.

توانایی های لازم برای مهندس طراحی صنعتی

اغلب رشته‌های تلفیقی نیازمند یادگیری و استعداد در موضوعات مختلف هستند. از الزامات اولیه ورود به این رشته می‌توان به علاقه و استعداد در مباحث طراحی، هنر، تجسم، خلاقیت و اجرای ایده‌ها اشاره کرد. سایر ویژگی های یک طراح صنعتی شامل موارد زیر هستند:

  • اطلاعات پایه قوی در دروس هندسه، ریاضی، هنر و فیزیک
  • داشتن دید فضایی و قدرت تجسم بالا
  • آشنایی و علاقه به کامپیوتر
  • دقت در مشاهده و جزئی‌نگری
  • علاقه و استعداد در طراحی
  • داشتن روحیه کشف و جستجوگری

ویژگی های یک طراح صنعتی خوب چیست؟

اگر قصد تحصیل در این رشته را دارید، توجه داشته باشید که یک طراح صنعتی باید به صورت ذاتی فردی صبور، خلاق، دارای دستانی ماهر، چشمانی تیزبین و دقیق و حس مردم گرایانه و نوع دوستانه باشد.
بهره مندی از اطلاعات پایه ای نظیر ریاضیات و هنر و آشنایی با موادی نظیر فلزات، پلاستیک ها، شیشه، سرامیک، چوب، چسب و … گرچه لازم است اما در درجه ی دوم قرار می گیرد.

بازار کار رشته طراحی صنعتی در دنیا

این رشته یکی از بهترین رشته های تحصیلی در مقطع دانشگاهی در دنیا است.
تحصیل در این رشته موقعیت های شغلی و حرفه ای زیادی برای دانشجویان در سراسر دنیا فراهم می کند.دانشجویان پس از فارغ التحصیلی به سرعت جذب بازار کار می شوند چرا که میزان تقاضا برای استخدام طراحان صنعتی بسیار بالاست و همچنین درآمد خوبی نسبت به سایر مشاغل دارد.
یک طراح صنعتی می تواند علاوه بر فعالیت در شرکت ها و کارخانجات، به طور مستقل و به صورت پروژه ای فعالیت کنند، بنابراین طراحان صنعتی در حرفه خود از آزادی عمل برخوردارند، همچنین آنان به اقتضای شغل خود ممکن است به شهرها و کشور های مختلف سفر کنند.در واقع زندگی به عنوان طراح صنعتی، طالب روحیه پر جنب و جوش و فعال است و با جذابیت در کار و طرح ایده ، روزمرگی در کار وجود نخواهد داشت.

آخرین مطالب